Miről is szól ez az oldal?

Ez a blog két okból jött létre. Az egyik, hogy mankóm legyen a fogyókúrám és életmódváltásom során, a másik, hogy a posztjaim révén én lehessek néha támasz nektek, főleg azokban a napokban, amikor a legnehezebb betartani a saját magunk elé kitűzött célunkat. Ha gondoljátok, tartsatok velem, akár csak olvasással, akár egy-egy lelkesítő gondolattal buzdítva engem, vagy ötleteket csenve tőlem, esetleg épp a sajátod megosztva velem.

Ha privátban üzennél nekem, itt megteheted.

A nagy titok az, hogy nincs titok.

Az akaraterő megteremti az utat.

A lelkesedés diktálja az iramot.


Néhány hasznos oldal

 
Fogyásom/életmódváltásom napról napra

Negyvenharmadik nap

2017.02.28. 21:19, Timi
Lelkesedés: 100%

Na, sziasztok! :)

Kicsit eltűntem, de semmivel nem hagytam fel. A kimaradásom oka igazából nagyon egyszerű: az oldalt saját kis mankónak hoztam létre, hogy segítse az életmódváltásom és ébren tartsa a lelkesedésem, a kitartásom. Aztán, ahogy ez az új élet dolog szép lassan rutin lett, és napról napra sokkal könnyebb, úgy egyre kevésbé volt kedvem ide leírni, mit és hogyan csináltam az adott napon. Főleg úgy, hogy néha fura volt megbeszélni magamban itt újra, amit fejben már a napom elején is letisztáztam. :D

Aztán kaptam e-maileket és kérdéseket és hozzám hasonló harcosok (igen, azok vagyunk!) bíztatását és úgy döntöttem, ha nem is mindennap, de tartom magam a naplóm rendszeres vezetéséhez. :) Nézzük is kicsit rögtön a számokat.

A felülés-kihívás. Minden nap nyomom becsülettel, ma érkeztem el a 20. naphoz, és már kicsit sem fáj a hasam. :)

A centik. A legutóbbi méréskor ismét fél centivel kevesebbnek örülhettem. (Részletek a fenti menüben.)

A kilók. A legutóbbi méricske során 64 kilót mértem, ami azt jelenti, hogy már kerek 6 kilót hagytam magam mögött a kezdés óta.  (Részletek a fenti menüben.)

A mozgásom annyiban változott, hogy egyik nap 30 perc torna és súlyzózás + felülések, míg a következő nap 40 perc szobabiciklizés (közepes tempón) + felülések. Ez így váltakozik szépen, pihenő napot csak akkor iktatok be, ha nem érzem jól magam, ami az utóbbi időben sajnos előfordult gyakran a betegségeim miatt. De nem hagyom nekik, hogy hátráltassanak, mert tudom, hogy hosszútávon a szívem és a pajzsmirigyem is hálás lesz majd a leadott kilókért és a sokkal egészségesebb étrendért.

 

Harminchetedik nap

2017.02.22. 23:25, Timi
Címkék: motiváció

Sziasztok!

Kimaradt a heti mérlegelés és centizgetés, és nem is véletlenül. Úgy döntöttem, néha csak kéthetente fogom rögzíteni az adatokat, hogy egyre inkább elszakadjak a számoktól. És nagyobb hangsúlyt kapjon az igazi lényeg: a jókedvem, a tudatos egészség, és a mozgás. Ha őket megtartom (napról napra), akkor a mérleg és a centik sem fognak kiszúrni velem ezután sem. :)

Kívánok mindenkinek hasonló sikerélményeket, mint amiket én is elértem ez alatt a 37 nap alatt! A határ pedig a csillagos ég. :)

Harminchatodik nap

2017.02.21. 23:32, Timi
Címkék: inspiráció
Lelkesedés: végtelen :)

Harmincötödik nap

2017.02.20. 22:44, Timi
Lelkesedés: 100%
  • 275 felülés
  • 40 perc szobabiciklizés
  • egy újabb nap egészségesen finom ételekkel

Harmincnegyedik nap

2017.02.19. 22:08, Timi
Címkék: inspiráció
Lelkesedés: 99%

Sziasztok! Tegnap nem hoztam étrendet, ma sem fogok, viszont, ha valaki kíváncsi rá és hiányolja, szóljon nyugodtan és bepötyögöm szívesen. :)
Illetve, megkérdezem egyúttal azt is, hogy van-e olyan, aki nagyjából velem egy időben kezdett életmódot váltani? És hogy halad? Van, aki esetleg most kezdte el?

Én rengeteg infót szippantok magamba könyvekből és az internetről, mások tapasztalatait olvasgatva okosítva magam, de érdekelne a ti történetetek is. :)

A mozgással teljesen megbarátkoztam már, a szívem sem panaszkodik, és nem telik el úgy nap, hogy ne mozogjak legalább 30 percet, de inkább többet. Ma például kivégeztem a kihívás 11. napját 250 felüléssel, aztán a fenti menüben részletezett tornám is lenyomtam. Szobabiciklire ma nem ültem, korán kezd elnyomni az álom. :)

Pihenjetek jól, és kitartást a legapróbb célotokhoz is!

Harmincharmadik nap

2017.02.18. 23:27, Timi
Címkék: motiváció
Lelkesedés: 100%

Harminckettedik nap

2017.02.17. 12:04, Timi
Lelkesedés: 100% Még mindig! :D

Sziasztok!

Eltelt már több mint egy hónap, mióta elkezdtem életem eddigi legkomolyabb fogyókúráját, ami egyben életmódváltássá is kinőtte magát. Élvezem, és kicsit sem szenvedek, ezt már említettem többször is, ám itt az ideje, hogy az eddigi megszokott és "biztonságosnak" kitapasztalt ételeim sorát bővítgetni kezdjem.

Kezdésnek lássuk is a mai reggelim, amit három recept alapján ollóztam össze a nekem legjobban tetsző verzióra. Egy palacsintáról van szó, az egészségesebb fajtából, ami ugye nem mindig jelenti azt is, hogy a kalóriákkal is csínján bánik. Így figyelni kell most is, hogy mennyit falunk be belőle. A receptben lévő mennyiségek a képen látható adagra voltak elegendőek, ami egy reggelire lazán el is fogyott.

Túlzás nélkül állítom, hogy az egész 5 perc alatt elkészült, isteni finom lett, és még laktató is. Lássuk a részleteket:

Hozzávalók
(amiket én turmixgépbe dobáltam és pörögtek, míg elővettem egy serpenyőt)

A tésztához:

  • 1 banán
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt
  • fél doboz kicsi sárgabarackos activia

Tetejére:

A joghurt másik fele. :)

Az egész reggeli 428 kcal, ami tényleg nem kevés, viszont heti 1-2 alkalommal úgy érzem, simán belefér. ;) Ennél jobb kép nem sikerült, de azt hiszem, a lényeg azért látszik. :)

Az ebédemről még fogalmam sincs, egyelőre csak azt tudom, hogy sok nyers zöldség lesz mellé, de a vacsim már most biztos, hogy egy alma lesz. És a felülés kihívás következő, 130-as lépcsője.

Harmincegyedik nap

2017.02.16. 13:50, Timi
Címkék: étrend mozgás
Lelkesedés: 101%

Sziasztok! Tegnap elvileg pihi napom lett volna, de miután lenyomtam a kihívás 100 felülését, úgy éreztem bírom még a gyűrődést és 40 percre felugrottam a szobabiciklire. Nem láttam értelmét visszafogni magam, ha már elkapott a hév. :) Így a majdnem tornamentes nap mára marad, a kihívást persze most sem hanyagolom el.

A mai étrendem most itt olvashatjátok:


Reggeli

Étcsokis zabkása -> 257 kcal

Ebéd

Pirított fokhagymás csirkemell (összesen 40 dkg husiból, ez két evésre elegendő nekem), répával, és mellé egy szép adag vegyes saláta (endíviából, fejes saliból, radicchio-ból, kínaikelből és póréhagymából), illetve egy nagy natúr joghurt. -> 379 kcal

Uzsi

Ugyanaz, mint az ebéd. -> 379 kcal

Vacsora

1 banán -> 105 kcal


Tornázzatok nagyokat, egyetek egészségesen,
mosolyogjatok gyakran, és pihenjetek sokat!

Harmincadik nap \o/

2017.02.15. 15:39, Timi
Címkék: étrend
Lelkesedés: 100%

Sziasztok!
Ma csak az étrendem hoztam el nektek, aki kíváncsi rá, kattintson a bővebben-re!

Huszonkilencedik nap

2017.02.14. 11:43, Timi
Címkék: méricske étrend
Lelkesedés: 100%

Sziasztok! A mai napot a negyedik méricskével indítottam, és nem kis örömömre a helyzet változatlanul pozitívan alakul.

Súlyból kereken egy kilót veszítettem a múlt heti mérlegelés óta, centik terén pedig a szokásos mérési pontom 0,5 cm-el lett kevesebb. (Részletek a fenti menükben.)

Mai étrendem a szokásos helyen, legyen szép napotok!

 

2018. 01. 22. Nyitás
Timi Szerkesztő
Fogyás és egészség Téma
G-Portál Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet